Informatie

Home » Informatie
Informatie 2018-02-14T09:54:25+00:00

Informatie

Is uw versnellingsbak of ander onderdeel kapot? Wat is uw beste optie? Vervangen, reviseren of repareren? Waar moet u op letten? Wat is het effect van spoelen?

De eenvoudigste optie is uiteraard uw kapotte transmissie te vervangen door een splinter nieuwe. U heeft dan een volledig nieuw onderdeel, maar dit is uiteraard ook de duurste optie. U kunt er ook voor kiezen om uw transmissie volledig te laten reviseren. Bij revisie worden uw kapotte transmissie volledig gedemonteerd en gecontroleerd. De kapotte én versleten onderdelen worden vervangen. Afhankelijk van de leeftijd en staat van uw transmissie is dit veelal een goede optie. Uw transmissie evenaart nagenoeg de kwaliteit van een gloed nieuwe, maar u bent veel voordeliger uit. Het is ook mogelijk om de transmissie te repareren. Er wordt concreet op zoek gegaan naar het kapotte onderdeel en deze wordt gerepareerd. U bent nog voordeliger uit en uw transmissie is weer in orde. De levensduur van uw transmissie is echter afhankelijk van alle onderdelen en niet alleen de onderdelen die kapot waren. Er heeft dus geen totale verlening van de levensduur van uw transmissie plaatsgevonden.

De laatste optie is spoelen. Veel bedrijven lopen hier mee te koop. Echter levert spoelen slechts enkele gevallen een significante levensduur verlening op. Spoelen/flushen van een (automatische) versnellingsbak moet dan ook gezien worden als preventief onderhoud. Door de versnellingsbak goed te onderhouden kunnen verschillende versnellingsbak gerelateerde klachten te voorkomen. Slechts enkele klachten zijn met het spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak te verbeteren of te verhelpen.

Voor wie zekerheid van significante levensduur verlenging wil is revisie is doorgaans de beste optie qua prijs en kwaliteit. Let op! Er zijn verschillende Nederlandse bedrijven  die niet echt reviseren maar uw transmissie alleen een schoonmaakbeurt geven. Veelal alleen spoelen en daarna uw transmissie van de buitenkant opspuiten. Dit is mooi voor het oog, maar levert u natuurlijk niets op.

Lees onderstaand verder voor meer informatie over wat u in specifieke situaties moet doen wanneer uw transmissieonderdeel kapot is.

Transmissie kapot

Informatie onderdelen

Automaat kapot

Automaat kapot

Differentieel kapot

Differentieel kapot

DSG kapot

DSG kapot

Tussenbak kapot

Tussenbak kapot

CVT kapot

CVT kapot

Versnellingsbak kapot

Versnellingsbak kapot

Andere diensten