CVT kapot? Reviseren of vervangen?

Home » Informatie » CVT kapot? Reviseren of vervangen?
CVT kapot? Reviseren of vervangen? 2018-02-05T04:31:08+00:00

CVT kapot?

Hoe herkent u of uw CVT kapot is?

  • Raar geluid, zagend geluid kan duiden op een kapotte duwband.
  • Niet meer kunnen optrekken of bij optrekken geen vermogen om weg te rijden.
  • Hoge toeren maar geen aandrijving.
  • Alleen vanaf stilstand naar de eerste versnelling.
  • Slippen bij hoge snelheden.
  • Stotteren op snelweg als je gas geef om te versnellen.
  • Niet mogelijk in D stand te rijden.
  • Horten en stoten bij accelereren in lage toerentallen.

Blijf niet doorrijden met deze CVT problemen!

Het is verstandig om uw CVT zo snel mogelijk te laten nakijken. RH Transmissie revisie heeft de kennis en apparatuur in huis om een diagnose uit te voeren en om u te adviseren wat uw mogelijkheden zijn met betrekking tot revisie of reparatie van uw CVT.

Direct afspraak maken
CVT kapot

Werking van een CVT

CVT staat voor Continu Variabele Transmissie. Dit betekent dat de overbrengingsverhoudingen continue veranderen. In een CVT versnellingsbak zijn er geen vaste overbrengingsverhoudingen. Een rubberen of metalen duwband die over schijven van verschillende diktes beweegt zorgt voor de overbrenging. Er zijn verschillende automerken die een CVT in sommige modelen toepassen zoals Jeep, Mitsubishi, Toyota, Ford, Fiat, Subaru, Dodge, Subaru, Range rover, Nissan en Mini. Audi en Seat doen dit met een Multitronic.

Versnellingsbakken met vaste overbrengingsverhoudingen

Handgeschakelde, automatische en DSG versnellingsbakken hebben ieders een eigen vaste overbrengingsverhouding. De verhouding wordt bepaald door het aantal tanden van de tandwielen op de assen. Bij een automaat wordt dit bepaald door het planetaire tandwielstelsel.

CVT reviseren, repareren of vervangen?

Heeft u een concreet probleem met uw CVT, dan is reparatie van uw automaat een slimme optie. Wilt u het zekere voor het onzekere of heeft uw versnellingsbak er ook vele kilometers op zitten? Dan is automaat revisie vaak de beste optie. Revisie wordt uw automaat weer tip top in orde gebracht. Dit is vaak veel goedkoper dan het compleet vervangen van een automaat.

Revisie kapotte CVT automaat

CVT kapot?

DIRECT CONTACT