Molenveld 3, 5446 BL, Wanroij

0485 - 215500

Maandag-Vrijdag 08:00 - 18:00 Zaterdag 08:00 - 15:00
Afspraak maken 0485-215500
Molenveld 3, 5446 BL, Wanroij

Uw differentieel kapot?

Differentieel / cardan kapot?

Een kapot differentieel ook wel cardan genoemd kan meerdere oorzaken hebben. Vaak heeft een differentieel olie die levenslang meegaat. Dit is echter niet bij alle fabrikanten. Zowel is differentieels met en zonder levenslange olie is het verstandig om de olie af en toe te verversen (bijvoorbeeld 150.000 km). Doordat de olie in contact met zuurstof komt ontstaat er een oxidatie proces. Hierdoor wordt de werking van de smering minder. Dit kan een oorzaak zijn dat uw differentieel kapot is gegaan.

Kapotte onderdelen

Veelal zijn het de lagers die defect zijn. Het kan ook de ruimte op het kroon-pigonwiel zijn. Je kunt dit herkennen door veel lawaai in de aandrijving. Het is mogelijk om een differentieel te reviseren.

Wij kunnen na een GRATIS Diagnose direct aangeven of wij uw differentieel kunnen repareren, of moeten reviseren of vervangen.

Werking van een differentieel / cardan

Een differentieel ofwel cardan is een stelsel van tandwielen waarmee met één aandrijvende as meerdere rotaties met verschillende snelheden afgetakt kunnen worden. Een differentieel verdeelt het vermogen optimaal over beide wielen. Op de rechte stukken is het ideaal dat de wielen aan beide kanten even sterk worden aangedreven. Maar in de bochten wil je dat het wiel aan de binnenkant minder sterk wordt aangedreven dan het wiel aan de buitenkant.

Er zijn ook andere soorten differentieels zoals een sperdifferentieel. Deze zitten normaliter niet in een gewone auto.

differentieel kapot

Differentieel / cardan reviseren, repareren of vervangen?

Het is afhankelijk van het merk en type of vervangenreviseren of reparatie de beste optie is voor een differentieel. De lagers en tandwielen zijn te reviseren. Indien de tandwielen te ver versleten zijn moeten deze worden vervangen. Indien het kroonwiel moet worden vervangen is dit vaak een kostbare aangelegenheid. Het is dan waarschijnlijk verstandiger het hele differentieel te vervangen.

Differentieel kapot?

Differentieel revisie

Is uw differentieel toe aan revisie? Lees meer over reviseren van uw differentieel.

Differentieel repareren

Heeft u een concreet probleem met de differentieel? Lees meer over de reparatie van de differentieel.

Vervangen differentieel

Soms is revisie of reparatie geen optie. Wij kunnen uw kapotte differentieel ook vervangen met een nieuwe of gereviseerde differentieel . Lees meer over het vervangen van de differentieel.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Telefoonnummer: 0485-215500